пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

На гостини до гончара.

     Хто з нас не любить красивий посуд з самобутнім дизайном. Особливо якщо він зроблений руками майстра, який знає традиції від діда - прадіда.Гончар - професія давня і в Україні це ремесло було поширене у всіх регіонах.
     Тому, коли стало відомо, що на території села

 Григорівка відкрив свою майстерню і працює гончар, у сільській бібліотеці вирішили з ним познайомитись, адже збереження народних художніх промислів та ремесл одне з актуальних завдань роботи бібліотеки.
       Споконвіку світ народжує талановитих людей, які тонко відчувають прекрасне і свої почуття і враження намагаються передати у своїх витворах. Такою талановитою людиною, яка дуже любить свою справу і є Микола Володимирович Велічко.
        Теплого серпневого дня він запросив користувачів Григорівської сільської бібліотеки до себе на гостини. Діти з цікавістю та трепетом заходили до його обійстя, тому що, як багато з них  зізналось потім, навіть не мали уяви що це таке. Микола Володимирович розповів присутнім про традиції гончарства на Поділлі, дав всім по шматочку глини і запропонував щось виліпити, ознайомив з гончарним кругом і показав як на ньому зробити глечик, показав гончарну піч. Діти засипали його безліччю питань на які він  змістовно та задоволено відповідав. Наостанок він подарував дітям свої вироби та пообіцяв провести  майстер - клас по виготовленню глиняних іграшок у бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар